loading…
NEWS

世界の生産地域や農園から厳選された単一の生豆。
その豆の持つ味わいの違いを楽しむ、
それがマチカフェのシングルオリジンシリーズです。

本日のコーヒ― 本日のコーヒー

販売期間:10月7日(火)から順次
ジャマイカブルーマウンテン

¥180税込

苦味と甘味、
酸味の絶妙なバランス感を楽しめる、
調和のとれた、
香りと味わいの高品質な
ジャマイカ産のコーヒーです。
  • ※挽きたてコーヒーではありません。
  • ※店舗によってメニューが異なる可能性があります。
ブルーマウンテン豆100%使用
※本日のコーヒーは、シングルオリジンコーヒーシリーズを指しています。
※本日のコーヒーメニューは、期間により変更となります。
※ブルーマウンテン生産エリアで栽培・収穫・精選されたコーヒーです。

オリジナルブレンドとの違い

Point1香りと風味
優雅なコーヒーらしい香り
Point2舌触り
すっきりとした味わい
Point3おすすめしたい人
バランスの取れたコーヒーが好きな方。

シングルオリジンコーヒーとは シングルオリジンコーヒーとは

シングルオリジンコーヒーは単一種のコーヒー豆だけで淹れるため、
コーヒー本来の持つ特徴がストレートに表現されます。
生育環境の違いや焙煎方法の違いで変化する、
コーヒーの味わいの違いをお楽しみいただけます。

MACHI caféは世界中の農園からおいしいコーヒー豆を選んでいます。

  • 5月発売 ブラジル イパネマリザーブ
    HOT 数量限定
  • 7月発売 エチオピア モカ
    ICE 期間限定
  • 10月7日発売 ジャマイカ ブルーマウンテン
    HOT 数量限定
  • 5月下旬発売 ブラジル ノッサ・セニョーラ農園
    HOT 期間限定
  • 9月発売 ケニア ルイスグラシア
    HOT 期間限定

※「数量限定」の商品もあり、店舗によって在庫が少ない場合もあります。
※挽きたてではありません。

■エチオピア産コーヒー
エチオピア産コーヒーは長年に亘り家族でコーヒー栽培に従事してきた小農家の手によって丁寧に栽培、収穫、精選されたコーヒーです。
コーヒーの原産地といわれるエチオピアの多様性豊かな自然環境で育まれたコーヒーは「モカ」と称されるユニークなアロマを有し、ボディと酸味のバランスが良いのが特徴です。
日本の消費者の皆さまにもこの素晴らしいコーヒーをお愉しみ頂けるものと期待しております。

■エチオピアのコーヒー文化 コーヒーは、エチオピア人にとり人生の中心に位置するものであり、国中どこでも親しまれているものです。
日本人が茶道を楽しむように、エチオピア人も非常にユニークな「コーヒーセレモニー」という伝統ある飲み方をします。
夫々のゲストに、小さなカップで最大3杯のコーヒーを抽出し、炒ったピーナッツを横に添えるのです。

■品質へのこだわり
豊かな自然環境に恵まれたエチオピアのコーヒー生産農家は品質にこだわり、標高、豊富な雨量、適度な気温、肥沃な土壌等、理想的な生育環境で高品質のアラビカ豆を生産しております。
その後、厳しい品質基準の下で精選されたコーヒーが日本の消費者の皆様へと届けられます。

■日本の消費者の皆様へのメッセージ
エチオピア産コーヒーの上質な風味をお愉しみ下さい。日本の皆様に高品質のコーヒーを安定的にご提供できるよう、今後も取り組んで参ります。

<原文>
Ethiopian Coffee:
Ethiopian Coffee is grown, picked and processed carefully by hands of small coffee.
Farmers who have long dedication to this work with family. Rich natural diversity in Ethiopia, “origin of coffee plants”, has enabled coffee growers to produce a unique “Mocha” aroma with good balance of body and acidity. We expect Japanese consumers to enjoy our distinguished coffee with your cup in hands.

Culture of Ethiopian Coffee:
Coffee is central to the lives of all Ethiopians. For most coffee is a beverage of choice.
Coffee is everywhere. Ethiopians have a complete different coffee ceremony like the Japanese tea ceremony. The coffee ceremony is historic tradition. For each guest up to 3 cups of coffee are poured, usually peanuts or cooked barely are offered by way of accompaniment.

Passion of Coffee Producers (& shippers) for the quality of their coffee:
Coffee producers are very passionate about their coffee tree and subsequent practices to keep the quality of their nature gifted coffee. With ideal growing conditions by producers assisted by Altitude, ample rainfall, suitable temperature and fertile soil Ethiopia continue to providing the world with wonderful Arabica coffees. Buying the best beans, rigorous quality standards maintained in our processing factory, deciding upon the best selection and coffee are Quality objectives to our Japanese customers.

Message to Japanese consumers:
We humbly and earnestly invite our Japanese consumers to enjoy the fancy cups of Ethiopian coffee by resuming their purchase and taking this opportunity we renew our commitment to be a reliable and sustainable supplier of best quality coffee to the biggest coffee drinking tradition of Japanese market.

閉じる